shulin architectural design unites individual blocks under curved roof for public toilet in china

shulin architectural design unites individual blocks under curved roof for public toilet in china

- in Design
10
0
shulin architectural design unites individual blocks under curved roof for public toilet in chinamiif plus art and craft shareshulin architectural design unites individual blocks under curved roof for public toilet in chinamiif plus art and craft share

shulin architectural design has renovated the public toilet of a village in xiaoshan district, hangzhou, china, with the aim to create an inclusive, modern facility where residents can bring more of their daily activities. amidst the traditional rural landscape, the dongshan public toilet breaks away from stereotypical layouts of such designs, with its functions split into: male toilets, female toilets, tool rooms, toilets for the disabled, sinks, and rest waiting seats; and then recombined into independent functional blocks.

 shulin architectural design unites individual blocks under curved roof for public toilet in chinaall images by zhao yilong

located in a small triangular area, with village roads on two sides, a river and public square nearby, and a tall cedar tree on site which has been kept in place, shulin architectural design‘s dongshan public toilet acts as a place for communication and gathering. during the reorganization, the architects found that functions have become more diversified after their separation: the sink has become a place for villagers to wash vegetables and groceries; the waiting area becomes a place to chitchat; and the gray space under the roof becomes a public space where people can walk freely. the toilet has acquired a more open character, where villagers can get together, meet and chat, and exchange ideas, serving a greater social function similar to that of a public station.

serving different functions, the several blocks of the facility are integrated with the ground and randomly distributed, with a blurred spatial orientation that allows people to traverse the space in a free, relaxed manner. most of the structure is built in washed stone mixed with gray medium-grain stones, while dozens of white steel columns also irregularly distributed and interspersed between the gaps of the blocks, support the curved roof. constrained by a tight construction budget, the project has not been fully materialized to its initial architectural design, yet the core concept of the plan has been implemented successfully.

 shulin architectural design unites individual blocks under curved roof for public toilet in china

 shulin architectural design unites individual blocks under curved roof for public toilet in china

 shulin architectural design unites individual blocks under curved roof for public toilet in china

the toilet before the renovation

project info:

name: public toilet at sanchakou

architect: shulin architectural design

location: dongshan village, heshang town, xiaoshan district, hangzhou, zhejiang province, china

client: people’s government of heshang town, hangzhou

main use: rural public toilet

host architect: chen lin

project architects: chen song, he yuhan, wang minghao (intern)

on-site control: he jiangang (plain architecture)

construction drawing design: hangzhou tianyuan architectural design

construction unit: zhejiang xiaojian group co

structural form: steel structure, brick wall

building materials: washed stone, terrazzo, aluminum plate

construction cost: 360,000

built area: 138 m2

sofia lekka angelopoulou I designboom

jul 08, 2019

Source link Design

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *